Designer & beeldend kunstenaar

Wat over mijzelf:

Kunstacademie in Den Bosch voltooid: 3D- vormgeving - Vrij schilderen - Publiciteits-vormgeving > diploma. Daarvoor Grafisch Lyceum in Eindhoven, diploma grafisch ontwerpen. (Veel technische zaken geleerd en daar later veel profijt op de Academie van gehad).

Ik ben altijd tijdens mijn 'werkzame' leven grafisch vormgever/-director geweest op middelgrote reclamebureau's. Voor deze tijd ben ik geruime tijd beeldend kunstenaar geweest, maar heb toch gekozen voor een meer zeker bestaan in de reclame/-communicatie vormgeving. Dit hield natuurlijk in, dat deze vormgeving vooral digitaal op een plat beeldscherm gebeurde in een virtuele werkelijkheid. Na mijn werk in de reclame, heb ik weer volledig het beeldend 'kunstenaarschap' opgevat en het is een genot om te werken met de traditionele materialen, zoals natte verf, (die moet drogen), reuk, dikte, gewicht, iets wat je in je hand kunt houden...

 


Arno Udo

30 augustus 1951

Een eigen smoel....

De drang om beeldende kunst te maken was en is een essentieel onderdeel van mijn leven. Ik geef een eigen smoel aan mijn werk en dit komt er meestal op neer dat het vrij simpel van opbouw is, met niet al teveel 'kleur'. Ik wil gebruik maken van de eigenschappen van de diverse materialen waar ik mee werk. Het werk is bijna nooit een voorstelling van een bestaand iets, zoals landschap, portret, stilleven. Hooguit een verwijzing daar naar toe. Het werk moet een eigen karakter hebben, als-ware een individu.

 

Voor een kleine indruk, zie de plaatjes hieronder.

Een indruk van mijn werk?

Als u wat werk van mij wilt zien, dan kunt u doorscrollen op onderstaande fotopagina's, u ziet dan een gedeelte van mijn portfolio. U kunt mij ook een mailtje sturen en u krijgt deze Portfolio als PDF-bestand.

Tevens exposeer ik regelmatig en kunt u daarvan op de hoogte worden gehouden.

 

Mijn e-mail adres: arno-udo@planet.nl

Facebook link: Portfolio op Facebook

 

Ook kunt u via: www.arno-udo.jimdo.com 

een vraag, opmerking of mededeling sturen.